Wilt u uw verstandskiezen of wortelresten laten verwijderen? Of heeft u last van exotosen of fibromen in uw mond? Voor dergelijke kleine chirurgische behandelingen kunt u terecht bij onze tandartspraktijk.

Chirurgie rondom de kaak

Verstandskiezen staan ver achter in de mond, vaak ook nog eens scheef of niet goed doorgekomen. Goed schoonhouden is daarom lastig. Meestal is het verwijderen van de verstandskiezen een weinig ingrijpende oplossing. Hiervoor maken we wat tandvlees rond de verstandskies los. Voor het verwijderen van wortelresten gaan we op min of meer dezelfde manier aan het werk. Ook andere problemen met de kaak kunnen we chirurgisch verhelpen. U hoeft dus niet apart naar het ziekenhuis bij een bobbel in het kaakbot (exotosen) of een gezwel van het mondslijmvlies (fibromen).

Paradontale chirurgie (flapoperatie)

Na bijvoorbeeld langdurige ontsteking van het tandvlees, kan het zijn dat de ruimtes tussen de tand en het tandvlees te diep blijven. Deze pockets zijn zo moeilijk schoon te houden, dat nieuwe ontstekingen bijna onvermijdelijk zijn. Paradontale chirurgie, een zogenaamde flapoperatie, kan dan een goede oplossing zijn. Het tandvlees wordt losgemaakt van de tand en het kaakbot. Vervolgens maken we alles grondig schoon. Ten slotte hechten we het ‘flapje’ tandvlees weer netjes terug.

Chirurgie voor uw gebit?

Is chirurgie het beste antwoord op uw problemen met uw gebit? Met onze 30 jaar ervaring kunnen we zeer goed inschatten wat er kan én wat er niet kan. Samen bepalen we de beste oplossing voor uw gebit. Neem gerust contact op met onze tandartspraktijk in Rotterdam voor het maken van een afspraak.