Aanslag en tandsteen verwijderen, de conditie van het tandvlees onderzoeken en fluoride aanbrengen: allemaal technieken om tandbederf en tandvleesaandoeningen te verhelpen en te voorkomen. De mondhygiënist in onze praktijk helpt u bij de verzorging van uw gebit en tandvlees en geeft u advies over hoe u dit zelf het beste kunt aanpakken. Vaak maakt één goede tip al een wereld van verschil.

Mondverzorging en deskundig advies

Behandeling door een mondhygiënist is meestal tweeledig. Ten eerste onderzoekt de mondhygiënist uw tandvlees en maakt de mondhygiënist uw gebit schoon waar dat kan. Denk hierbij aan het verwijderen van tandsteen, tandplak en aanslag, het reinigen van worteloppervlakken onder het tandvlees en het polijsten van vullingen. Ten tweede geeft de mondhygiënist u advies over mondverzorging en preventie van gaatjes en problemen met uw tandvlees. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen.

Mondhygiëne bij implantaten

Voor mensen met implantaten is mondhygiëne extra belangrijk. Langdurig plezier van implantaten valt of staat met een goede mondhygiëne. Ook als u in het voorstadium bent van een behandeling met implantaten, is het een goed idee vast stappen te zetten op het gebied van mondhygiëne. Onze mondhygiënist geeft advies over mondverzorging en beantwoordt al uw vragen.

Mondhygiënist voor uw gebit?

Heeft u implantaten en wilt u weten hoe u uw gebit het beste kunt verzorgen? Last van tandsteen of van uw tandvlees? Of laat u gewoon graag de puntjes op de i zetten in de verzorging van uw gebit? In alle gevallen kunt u terecht bij onze mondhygiëniste. Neem gerust contact op met onze mondhygiëniste voor het maken van een afspraak. Onze praktijk bevindt zich in Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek.