Sommige kinderen hebben al op jonge leeftijd veel gaatjes in hun gebit. Andere kinderen hebben last van ruimtegebrek, waardoor tanden niet of niet goed door kunnen komen. Ook een erg scheef gebit is een vaak voorkomend probleem bij kinderen. Onze tandartspraktijk bepaalt samen met u en uw kind de juiste weg richting een gezond gebit.

Tandheelkunde bij kinderen

Een goed gebit is een belangrijk onderdeel van de algehele gezondheid van uw kind. Bovendien kan een slecht gebit erg onzeker maken. Zeker op een leeftijd waarop kinderen zichzelf veel met anderen vergelijken. Gelukkig zijn er steeds meer technieken en behandelmethodes om een slecht kindergebit te herstellen.

Balans in de behandeling

Belangrijk bij kindertandheelkunde is de aanpak richting het kind. Doel is het gebit te verbeteren, maar natuurlijk niet op zo’n manier dat uw kind de rest van het leven bang is voor de tandarts. Daarom pakken we door waar het moet en gaan we voorzichtig en begripvol te werk waar het kan. Uw kind kan straks weer met trots breeduit lachen.

Kindertandheelkunde voor uw kind?

Heeft uw kind baat bij speciale kindertandheelkunde? Met onze 30 jaar ervaring kunnen we zeer goed inschatten wat er kan én wat er niet kan. Samen bepalen we de beste oplossing voor het gebit van uw kind. Neem gerust contact op met onze tandartspraktijk in Rotterdam voor het maken van een afspraak.