Een ongeval, ontstekingen of tandbederf: tanden en kiezen kunnen door allerlei omstandigheden verloren gaan. Implantologie is een prachtige methode om ontbrekende tanden of kiezen mee te vervangen. Ook protheses kunnen vastgezet worden met implantaten. Werken met implantaten is een betrouwbare behandelmethode met goede resultaten. U kunt uw tanden weer met trots laten zien en als vanouds eten, praten en lachen.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel van titanium. Deze kunstwortel is natuurlijk niet precies gelijk aan de wortel van uw eigen tand of kies, maar benadert de meeste eigenschappen hiervan wel zo dicht mogelijk. Implantaten zien er meestal uit als schroeven. Op het implantaat kan een kroon, brug of kunstgebit worden vastgezet. De tandvervanging zit zeer stevig vast. Een extra voordeel van implantaten: het slinken van de kaak wordt erdoor geremd.

Straumann implantaten en botopbouw

In onze praktijk werken we sinds 1993 met implantaten van het Zwitserse A-merk Straumann. Na al die jaren weten we goed wat de mogelijkheden én onmogelijkheden zijn van implantaten. Soms is botaugmentatie (botopbouw, oftewel vermeerdering van het bot) nodig voordat we implantaten kunnen plaatsen. Voor deze pre-implantologische chirurgie werken we samen met een zeer goede kaakchirurg.

Onze werkwijze bij implantologie

Hoe gaat het plaatsen van implantaten in zijn werk? Alle stappen, van eerste afspraak tot nazorg, vindt u op onze pagina over implantaten. Om u een idee te geven van de resultaten van implantologie, delen we graag voorbeelden van ons werk. Ga naar ons overzicht aan voorbeelden voor tientallen foto’s van onze implantaten, onder andere in combinatie met bruggen en protheses.

Implantologie voor uw gebit?

Zijn implantaten het beste antwoord op uw problemen met uw gebit? Met onze 30 jaar ervaring kunnen we zeer goed inschatten wat er kan én wat er niet kan. Samen bepalen we de beste oplossing voor uw gebit. Neem gerust contact op met onze tandartspraktijk in Rotterdam voor het maken van een afspraak.